Envia la teua queixa

Demanem a l'Alcalde Vicent R. García i al Regidor Antonio F. Saa que ens escolten als ciutadans i que paren el projecte

Nom i cognoms: 
Correu electrònic: 
Text: 
 
Descarrega't la fulla de firmes. Arrepleguem tantes firmes com puguem pel bé de tots, salvem el Parc Salvador Castell
  Manifest llegit a l’abraçada al Parc Salvador Castell del 15 de novembre de 2008.
  Carta enviada al President del Consell Valencià de Cultura, demanant la seua ampara per paralitzar les obres del Parc més històric d'Algemesí.
Notícies i articles d'opinió

divendres, 31 d’octubre del 2008

Desfer per desfer

Com ja es veia vindre, la reforma del Parc Salvador Castell és un tema ben calentet en el poble. Per una banda, està la disputa política però per l'altra està els comentaris a peus de carrer, on el tema de la reforma ja comença a omplir moltes conversacions en les voreres del poble. Aquestes preocupacions (encara que siga per uns minuts de conversa) i la mobilització aconseguida per alguns veïns serveix per a demostrar que el poble està viu. (encara que als dirigents no els faça molta gràcia).

Els polítics tenen un fòbia que és un mal per al poble. Tenen fòbia a admetre que han comés una errada i a rectificar. El seu dia, Gregori i els seus socis no va acceptar que el projecte de reforma del Mercat que presentaven no era el més adequat, i així li ho feren saber un bon grup de veïns amb les seues signatures. Però, ells abaixaren el cap i continuaren fent la seua. I ara la història es repeteix en el Parc Salvador Castell. Vicente Ramón, l'alcalde, i el seu regidor de Parcs i Jardins i cunyat, són conscients de que no han fet les coses bé, probablement no esperaven la resposta ciutadana que estan rebent. En el seu esquema mental esperaven que els veïns vingueren a la seua porta per dir-los: "que bé, ho heu fet, això és el que volíem tots". Però, de vegades el que pensen els polítics en la seu despatx no és el pensa la gent del carrer I en aquest cas, és evident que l'alcalde i el regidor no han fet cap consulta als veïns ni han exposat el projecte abans de portar-lo a executar. I ja saben quin a sigut el resultat: "a la primera cullerada: Mosca!". I en lloc de rectificar, ja imagineu que han fet: Ara per el meus.... que ho fem.
Ja estem igual que abans.

Un altre tema que ja comenta de forma ben gràfica el blog de Creixent, és que en lloc de desfer no es podrien dedicar els diners a fer. Si mireu la foto aérea es pot vore que la zona que van a enderrocar per fer-la nova és la mateixa que queda per a poder unir el Parc salvador Castell Amb el Bernat Guinovart. Una de les feines dels polítics és prioritzar els recursos i escollir on cal invertir els diners. I crec que tot el poble té clar que davant la "majoria absoluta del PP (12 +1 (IPA)" ací es fa el que diuen ells, i punt. Però, haurien de refelcionar un poc abans d'actuar i aprendre de les errades del passat. De veres, pensen que és necessari gastar-seels 600.000 euros en remodelar eixa part del parc que no està tan malament? No seria millor dedicar una part a reparar les fonts, els arbres, la il·luminació... i tot el que estiga malament? I segur que els els queden diners per fer la part nova per unir Guinovart i Castell. A més, sembla ser que a la Plaça d'Argentina (davant de la Càmara Agrària) hi ha previst un parquing, aleshores, no seria millor arreglar el parc quan es faça el pàrquing, perquè així es fa tot d'una i no es van fent pedaços..... no sé, hi ha tantes coses en les que pensar abans de fer aquesta actuació que em tinc la sensació que es tracta ja més d'una qüestió de tossuderia, i eixa actitud no és la millor.

PS: Algun dels comentaris del post anterior apunta que el regidor d'IPA va signar a favor de la Plataforma Salvem El Parc, i desprès al plenari es va abstindre. Algú s'ha sorprès? Pels seus fets el coneixereu...

http://gamieta.blogspot.com/2008/10/desfer-per-desfer.html