Envia la teua queixa

Demanem a l'Alcalde Vicent R. García i al Regidor Antonio F. Saa que ens escolten als ciutadans i que paren el projecte

Nom i cognoms: 
Correu electrònic: 
Text: 
 
Descarrega't la fulla de firmes. Arrepleguem tantes firmes com puguem pel bé de tots, salvem el Parc Salvador Castell
  Manifest llegit a l’abraçada al Parc Salvador Castell del 15 de novembre de 2008.
  Carta enviada al President del Consell Valencià de Cultura, demanant la seua ampara per paralitzar les obres del Parc més històric d'Algemesí.
Notícies i articles d'opinió

dijous, 16 d’octubre del 2008

De parcs i absurds

Fa uns dies vaig vore l'anunci de les reformes al Parc Salvador Castell a Algemesi.info i em vaig quedar sorprès. Primer perquè no me l'esperava com quasi tots els veïns. Tots sabem de molts punts dins de la població que necessiten amb molta més urgència que se'ls preste atenció. Però per desgràcia, els polítics en general governen per al vot i no per als ciutadans i, segons la seua manera de pensar és més rentable una actuació emblemàtica (què millor que el Parc) que resoldre minúcies.


Però el que realment em va sorprendre va ser vore l'esquema de l'actuació, i en particular l'accés directe al carrer Figueres que ja ha alçat polèmica al bloc de Gamieta. Personalment crec que anem a patir un carrer Figueres ple de bandes reductores de velocitat perquè l'equip de Govern no rectificarà com cal el que per a molts veïns és un greu error i que el poble ja ha patit anteriorment ( mai aprenem dels errors? ).

Veient eixe tram directe per a entrar resulta fàcil imaginar la condició imposada per l'equip de Govern a l'encarregat de dibuixar els plànols, el senyor Carrasco ( per cert, hi ha hagut concurs i ningú s'ha assabentat o, simplement, ja van passant de tot? ).

Com ja comença a ser norma, no s'ha obert un termini de consultes, de propostes o d'opinions al públic ( transparència? on? ) i el resultat és que la solució aportada per el senyor Carrasco està molt lluny de ser òptima. No només talla totalment el parc, trenca la simetria i li dona més importància als cotxes, és que damunt redueix les zones verdes en un parc.

Als pocs segons de estar veient el plànol vaig trobar una solució millor que, damunt, és més que evident: fer un poc més allargada la rotonda. Damunt de reduir l'espai asfaltat i millorar el pas per a vianants, redueix la perillositat del punt que, encara que sembla que ningú ho ha pensat, resulta complicat resoldre òptimament les prioritats de pas.

Estat actual. Proposta oficial. Proposta meua.

Espere que, a menys que la meua proposta no tinga cap impediment en el que jo no haja caigut (tots som humans), siga contemplada, per raons més que evidents, en el projecte final.

Rectificar, continua sent cosa de savis.

http://poble.algemesi.info/2008/10/de-parcs-i-absurds.html